Szív-alakú úti célok

 

Idénre szív alakú úti célokat, látnivalókat gyűjtöttem csokorba.

 

1, Tavarua-sziget, Fiji

A Fidzsi-szigetek a Csendes-óceán déli részén, Új-Zélandtól 2 000 km-re északra találhatóak. 322 szigetből áll, ebből az egyik a szív alakú Tavarua, mely a fősziget, Viti Levu közelében található. Tavaruát korallzátony veszi körül, és aki ide utazik romantikus nászútra, az egy kellemes, 16 bungalóból álló szállodában pihenhet.

 

2, Heart Reef, Nagy-korallzátony, Ausztrália

Ausztrália északkeleti partjainál, a Nagy-korallzátony 2000 km hosszú, 34,4 hektáros területén található ez a természetes, szív alakú korallzátony. A Heart Reef pazar formáját 1975-ben fedezték fel a helyi légitársaság pilótái. A Whitsunday Airlines gépeivel továbbra is bármikor megcsodálható a magasból a páratlan látvány.

3, Tupai, Francia Polinézia
A déli Csendes-óceán romantikus úti célja közé tartozik Francia Polinézia- itt található a szív alakú Tupai szigete is. A lakatlan atollt nem egyszerű megközelíteni, de megéri. Az érintetlen Tupai kiváló hely a búvárkodásra, és jelenleg a szigetcsoport legexkluzívabb esküvő- vagy eljegyzési helyszíne.

4, Galesnjak, Horvátország
Az Adriai-tenger szinte tökéletesen szív alakú szigete lakatlan, így idilli helyszín egy romantikus piknikhez. Területe 13 hektár, Zadar és Pašman-sziget között található. Habár már egy 19. századi atlaszban is feljegyezték szokatlan formáját, igazán világszenzációvá csak a Google Earth-ön való megjelenés után (2009) vált. Azóta azonban igen népszerű a szerelmesek között!

5, Gutiérrez-tó, Argentína
Dél-Amerikában, Patagóniában található a Gutiérrez-tó. A hideg vízű tó (átlagosan 7°C) lakói a pisztrángok és és néhány tengeri madár is. A tó szigete szinte tökéletesen szív alakú - a látványt legjobban a tó keleti partjáról élvezhetjük.

6, Chembra, India
Naponta átlagosan 150 ember mássza meg Indiában a Nyugati-ghatok egyik csúcsát, a 2100 méter magas Chembrát. A túra közben mindenki elhalad a hegy szív alakú kis tava mellett.

7, Voh, Új-Kaledónia
Ez talán a világ legismertebb szív alakú természeti képződménye - a fotós Yann Arthus Bertrand tette híressé, az Earth From Above című könyvének címlapján is ez szerepel. Amit látunk az valójában egy mangrove-erdő a a Csendes-óceán délnyugati részén található Új-Kaledóniában, a sziget nyugati részén fekvő Vohban.

 

 

Ezek a linkek varázslatos képekhez visznek. A varázslatot az egered mozgatásával éred el. 

www.artistsindevon.com/water/water_1.htm

www.artistsindevon.com/Animals/animals.htm

www.artistsindevon.com/views/view_1.htm

www.artistsindevon.com/marbles/marble_1.htm

www.artistsindevon.com/watercolour-FX/legal_1.htm

www.artistsindevon.com/pop-art/pop-art-1.htm

www.artistsindevon.com/coastal/coastal_1.htm

www.artistsindevon.com/space/space_1.htm

www.artistsindevon.com/special-fx/special_fx.htm

www.artistsindevon.com/wet_art/underwater-world/uww_1.htm

www.artistsindevon.com/wet_art/wet-art-gallery3.htm

www.artistsindevon.com/vr/V_art/V_art_1.html

www.artistsindevon.com/digital_art/Exhibition-2/index.htm

 

 

vissza a címoldalraaranylo-osz.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!